(Kuala Lumpur) Overlay

Dutch version below!

Blog date: 04-05-2013

It’s 3AM in Holland at the moment, 9AM here and I’m in a mini van ready for a 67 minute drive but lets start at the beginning

Thursday morning at 6AM the alarm went of to get ready to leave the Netherlands. After a very busy weird last week here. I had to get all the last bits and pieces I wanted to keep out of my little apartment and give the keys to next occupant. It’s a strange feeling not having my own apartment anymore but on the other hand it feels so normal to stay at my parents house again. My dishes are getting done, my food getting cooked for me and there are always some clean cloths to wear.
The last night that the apartment was mine I gave a big goodbye party. So weird seeing all my friends. It doesn’t feel like I’m not going to see them for a long time. I won’t explain how that party was but for the people who were there and reading this. They will most likely have a smile on their face..

But then it’s time to leave. First of a 12 hour trip to Kuala Lumpur without any further plans. It’s so weird going somewhere without a plan. I probably have to get used to it that I’m going somewhere without having a plan. But that’s what I really want. Not having a plan and see where life will take me!

Arrived at KLIA (Kuala Lumpur International Airport) and found out that if you have a 6 hour or longer layover you can actually leave the airport. After a bit of searching I’ve found the train station to get a train into the city. I realised that I’m in Asia after a few steps out of the airport since the humidity was about 80% and really hot. Love the temperature so much 🙂

It’s about 3AM in Holland now and pretty desperate to found a room to sleep for a few hours since I couldn’t sleep in the plane because I was just to excited to sleep. So from the train station I just started walking and asked around for a cheap hotel. Got some directions and because there were so many friendly people I’ve found some hotels pretty quick and it really feels like asia. Friendly helpful people and Asian scents everywhere (nice and less nice haha)
Walked in at the first hotel I’ve found but it was a shock how much they charged for a room just for a few hours to catch up on some sleep. That definitely wasn’t an Asian price im used to. So popped into some other hotels and they we’re all overcharging (in my opinion) for a few hours. I knew I was going to be scammed some day while traveling but that it’s already there pretty much sucked. Probably i looked like someone who could really use some sleep and all people thought that they can charge me as much as they want since I’m going to get a room anyway. After an hour of searching for something cheap (so yes it’s 4AM now Dutchietime) I was pretty much done looking around so decided to get to small hotel that wanted to give me a pretty fair deal and I could check out whenever it suits me. Finally I can get some sleep (And no not that smart to do since it’s 9AM 09.00 local time so my jet lag will enjoy this haha)

After about 5 hours of sleep and some freshing up with a cold shower. Jup cold shower… I knew I wasn’t going to be a luxury vacation but after the first night (sort of) and the first hotel I’ve got a cold shower:-( It sucked but felt good at the same time. So refreshing!! After stepping out of the shower, I saw a small switch I had to turn on so I had hot water. I was laughing at myself I’m so blonde every now and then….

I’ve had a few hours left so wanted to go and see the city for a little while before the next flight. The weather was so bad and pouring down rain I decided to go to a cute little restaurant next door to chill out there, have some food and use the wifi to let the people back home know I survived the first day abroad. The weather didn’t get any better and I really didn’t want to be soaking wet before getting on another plane. I asked someone at the restaurant if they could get me a taxi to take me to the train station. He said it was a waste of money since it was so close. But for the people who know me well, know that I really really hate getting soaked while you need to go somewhere… He started laughing when I told him that, he grabbed a big umbrella and took me through all the small alleys behind the restaurant and i took a few minutes the get to the train station that way… Can you imagine someone doing that in Holland?!?!
Long story short. Didn’t really do anything in Kuala Lumpur but had some cool experiences 🙂

Next stop Bejing. I wonder what that will bring 🙂

Enjoyed reading this? Feel free to leave a comment or like at the bottom of this post. Don’t want to miss a single blog? Make sure to enter your email on my home page 🙂

 

DUTCH Version

Momenteel is het Nederlandse tijd 3 uur ’s nachts, maar hier is het 9 uur in de ochtend en ik zit net klaar in de bus voor een ritje van 67 minuten, maar ik zal even bij het begin beginnen.

Donderdag ochtend om 6 uur ging de wekker om mezelf klaar te maken voor vertrek. Na een super drukke week achter de rug te hebben. Het is een hele bijzondere en rare week geweest. Ik heb al mijn spullen uit mijn ‘huisje’ moeten halen en de sleutels moeten inleveren. Heel gek idee om geen eigen huisje meer te hebben, maar ook weer zo vertrouwd om bij pa en ma op de zolderkamer te wonen. De hele week lang alle spulletje voorbij zien komen vanaf de geboorte tot nu. Foto’s, filmpje, dingen van school en dingen die ik al gedaan heb. Alleen maar heel de week bezig geweest met verhuizen en heel veel feestjes. In 7 dagen tijd hebben we 6 feestjes gehad, waaronder ons eigen afscheidsfeestje. Echt een hele bijzonder en niet te omschrijven week gehad. Maar dan.. nu ga ik echt vertrekken. Eerst een 12 uur durende vlucht naar Kuala Lumpur, om daar vervolgens aan te komen en geen plan te hebben. Oh… daar zal ik vast aan moeten gaan wennen, maar dat is wat ik nu echt wil. Lekker weg en dan maar kijken waar ik uit kom.

Eerst even een rondje lopen over het immens grote KLIA. Ik ben er achter gekomen dat als je langer dan 6 uur te tussenstop maak, je het vliegveld mag verlaten. Dus na heel wat zoeken en lopen besloten om naar de stad te gaan met de trein. Allemaal prima geregeld voor 35 rm p.p. dus dat is een euro of 7. Niet helemaal bedacht dat het zo veel zou kosten, maar ik moet toch wat. Na 28 minuten eindelijk het gevoel dat ik echt in Azië ben. Een luchtvochtigheid van 80% en een temperatuur van 1 stap en zweet overal.

Oké sta nu voor een taxi verzamelpunt, maar wil eigenlijk alleen maar even kijken of ik ergens een goedkoop hotelletje kan vinden om even op te frissen en bij de slapen het is Nederlandse tijd dan al 3 uur ’s nachts. Maar hoe kom ik hier weg? Het verzamelpunt ligt aan een snelweg en het lijkt me niet zo’n goed plan om die te voet te volgen. Ik weet dat de gemiddelde volgers van me, mij voor gek verklaard, maar zo gek ben ik ook weer niet. Na zeker 3 keer heen en terug gelopen te hebben, kom ik er achter dat als ik via de andere kant omloop ik om de snelweg heen kan. En ja hoor ik sta gelijk tussen de locals en geen toerist meer te bekennen. De bekende Aziatische geuren komen je tegemoet alles ziet er goed gaar uit. Ik ben weer voor even ‘thuis’. Dus maar snel op zoek naar de plaats waar ik neer kan ploffen.

Eerste stikhotelletje in.. WAT.. zoveel voor een paar uurtje? No way! Ik loop de straat wel even dieper in dan zal het wel goedkoper worden. Na een stukje gelopen te hebben en wat prijzen hier en daar gevraagd te hebben, tot de conclusie gekomen dat ze me hier nu al gaan afzetten. Je weet dat het gaat komen, maar je wil het zo lang mogelijk uitstellen. Niet verwacht dat het al in de overstap tijd ging gebeuren. Maar goed, ik ben kapot en moet nu echt iets! Uiteindelijk iets gevonden dat MyHotel heet en die waren bereid om iets van de prijs af te doen en mag mijn eigen in- en uitcheck tijden bepalen. Ideaal. Ik hoef maar 15 minuutjes te wachten en dan mag ik eindelijk slapen. Ondertussen 4 uur ’s nacht Nederlandse tijd, maar 9 uur in de ochtend lokale tijd. Zal goed zijn voor mijn jetleg, maar dat is even voor latere zorg.
Na een uur of 5 geslapen te hebben, even lekker opfrissen onder een koude douche. Inderdaad een koude douche. Ook daarvan wist ik al dat het zou komen, maar ook dat wilde ik graag zo lang mogelijk uitstellen. Maar een douche was op dat moment geen overbodige luxe, dus me er toch maar aan gewaagd. Uiteindelijk had ik gewoon een schakelaar om moeten zetten voor warm water maar ja, altijd fijn als je dat later pas zie…..
Eigenlijk had ik besloten dat ik nog even dieper de stad in wilde gaan, maar door het noodweer, toch maar besloten om lekker het restaurantje naast het hotel te pakken om niet te nat te worden. Ik kon door het washok van het hotel overlopen naar het restaurant, zonder een druppel water te voelen en ik kon het wifi van het hotel gratis gebruiken, met het best verzonnen wachtwoord IloveMyHotel ever. Na daar een tijdje gezeten te hebben, moest ik echt terug gaan richting het vliegveld. Zo geen zin om in 1 seconde helemaal zeikwater nat te worden om vervolgens voor minimaal 6 uur een vliegtuig in te gaan. Maar ik had nog maar 13 rm, dus maar alles op alles zetten om via het hotel te regelen dat ik daarvoor terug gebracht zou worden. Ik met goede moed op de balie af om een taxi te regelen. Wil ze niet voor me doen helaas, omdat ze vonden wat ik het wel kon lopen. Ben ik wel met ze eens wat het was maar ongeveer 6 minuutjes lopen, maar ik had gewoon geen zin om nat te worden. Ze begrepen niet waar ik nou zo moeilijk over deed, dus ze dachten wat ik de weg niet wist. Dus een lieve Maleisier ging me de weg helemaal uitleggen. Ja lieve meneer, ik weet de weg wel. Ineens was die weg en ik snapte er niets meer van. Mezelf ondertussen toch maar voorbereid om door de regen te gaan lopen, komt de man aan met 2 paraplu’s. Ging die me door de kleine binnen straatjes en achterhuisje terug brengen. Super lief! Dus uiteindelijk toch aardig droog aangekomen en nog gratis ook! Echt weer het gevoel om in Azië te zijn, mensen die aardig zijn voor niks en die door de regen lopen om je te helpen. Gotta Love Asia? Nu wordt het tijd voor een nieuw hoofdstuk: Beijing!! Wat gaat dit me brengen? Na een beetje vertraging en in het vliegtuig zitten met alleen maar Chinezen waarvan je niks begrijpt, zal dit wel wat worden…

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s